Festival IFIKZ (uit te spreken op z’n Engels als I – fiks) start de voorverkoop voor het weekend van 18, 19 en 20 oktober. Samen met industriële ondernemers, erfgoedkenners en (theater-)makers sturen we je dit jaar op expeditie in de Zaanstreek! Op uiteenlopende locaties kan worden genoten van optredens, voorstellingen, presentaties of vaartochten die de rijke Zaanse industriecultuur van toen, nu en de toekomst beleefbaar maken.

Dit jaar heeft IFIKZ maarliefst twee avondvoorstellingen over de Zaanse Industriecultuur. Theatervoorstelling ‘Zeven keer Zaans’ (18 & 19 oktober), neemt je mee op expeditie door de oude Verkadefabriek (Zaandam) en dompelt je onder in de historische bijnamen van de zeven Zaanse dorpen. Liever muziek? Muziekvoorstelling ‘de Zaanse Opera‘ (18 oktober) is een muzikale ontdekkingstocht door de muziekgeschiedenis. Van vroeger tot nu, de arbeiders in de Zaanstreek hadden daar een directe invloed op.

Tijdens ‘Tour de Zaan‘ (20 oktober) zijn op vijftien historische en hedendaagse industriële locaties in de  hele Zaanstreek unieke voorstellingen, optredens en activiteiten te bezoeken. Met het dagticket kun je jouw eigen tour door de Zaan samenstellen.

Wij zijn erg blij dat IFIKZ plaatsvindt tijdens de ‘Week van de Industriecultuur’. Daardoor kunnen we deze editie op alle dagen van de herfstvakantie, maar liefst 12 verschillende Fietsexpedities aanbieden!

Het programma in het IFIKZ Festivalhart, met o.a. lezingen over de meest recente ontwikkelingen in het historisch erfgoed, een Zaanse pubquiz, fotoexpo en een kinderprogramma, wordt gratis aangeboden.