IFIKZ werkt aan de volgende editie van 18 tot en met 20 oktober 2019.

IFIKZ (uit te spreken op z’n Engels als I – fiks) is sinds 2015 hét festival voor industriecultuur in de Zaanstreek. Uniek aan de Zaanstreek is de onnavolgbare wijze waarop industrie en stad door de eeuwen heen met elkaar zijn vervlochten. Nergens in Nederland zijn samenleving en industrie zo met elkaar verweven als in de Zaanstreek, het oudste industriegebied van Europa. IFIKZ toont deze industriecultuur als kracht- en inspiratiebron voor de stad. 

 In 2019 brengt IFIKZ verschillende nieuwe en bekende programma’s. De bekende fietsexpedities zullen weer terugkeren. Op vrijdagavond en zaterdagavond zijn twee nieuwe, bijzondere avondvullende voorstellingen in de maak. Het hele weekend is het mogelijk om het Festivalhart te bezoeken, in de oude Verkadefabriek te Zaandam. De afsluiter is de ‘Dag van de Industriecultuur’, waar industriecultuur op 15 locaties door de hele Zaanstreek beleefbaar wordt gemaakt. Neem voor een voorproefje alvast een kijkje op onze programmapagina!