Tour de Zaan

Zondagmiddag 20 oktober 2019, 12.00-18.00u

flyer

Ga op cultureel avontuur door de gehele Zaanstreek! In het nieuwe concept worden Industrie en Cultuur gecombineerd door middel van poëzie, theater, verhalen en muziek. Op bijzondere, kleine en vaak industriële locaties vinden vijftien verrassende en intieme voorstellingen van een half uur plaats die meerdere keren per dag worden uitgevoerd. Iedere locatie vertelt haar eigen verhaal, wat versterkt of vertaald wordt door de optredens die er worden geprogrammeerd. De locaties zijn gebaseerd op de hotspots van de Zaanstreek, namelijk de Zaanbocht (Wormer én Wormerveer), Zaandam Centrum en de Zaan zelf.

Met een ticket voor Tour de Zaan gekoppeld aan zintuigprikkelende routes op zak verplaats je je wandelend, op de fiets, per boot (of met de auto) door de Zaanstreek. Binnen de programmering zijn er verschillende voorstellingen geschikt voor kinderen.

Eerste optredens en locaties zijn bekend!

Wij zorgen ervoor dat er veel te doen is in de  gehele Zaanstreek. De komende periode delen we steeds weer nieuwe locaties met voorstellingen, net zo lang totdat we alle 15 plekken bekend hebben gemaakt. De eerste 8 voorstellingen zijn al bevestigd: 

 

Locatie Programma
Chocoladefabriek Pette-Boon (Wormerveer)

De oude Bonbonfabriek van Pette- en Boon wordt voor een dag in ere hersteld met een heuse cacaomarkt!

Doorlopend, met kinderprogramma

Stoomhal (Wormer)

Theatervoorstelling Stienegooiers & Gladoren door Het Speelt en Het Zaans Toneelhuis (Theatermijn) gaat in op de band tussen de Wormers en Wormerveerders in tijden van brand in de fabrieken…

Drie uitvoeringen

Zaansafari XS (Zaandijk)

Een korte vaartocht tussen de Industriecultuur mét gids

Ieder uur

Studio De Kift (Koog aan de Zaan)

Opzwepende fanfare-punk door de Kift, maar dan ultiem intiem bij de Kift thuis. Tussen de fabrieken in de oude Directeurswoning van Honig.

Drie uitvoeringen

Honigfabriek (Koog aan de Zaan)

Theatervoorstelling Stijfselkneters! Over de unieke bijnaam die de Kogers kregen van eeuwen stijfsel maakten. Uiteraard in de schitterende Puddingzaal. Door Het Speelt en Het Zaans Toneelhuis (Theatermijn).

Drie uitvoeringen

Chocoladefabriek – VersKade (Zaandam)

Festivalhart IFIKZ, doorlopend vertier, expositie en lekker eten en drinken.

Doorlopend, met kinderprogramma

Chocoladefabriek – Fluxus (Zaandam)

Theatervoorstelling Koekhappers! In een snelle tocht, dwars  door de fabriek heen, om de geschiedenis van de bekendste fabriek van Nederland op te duiken. Door Het Speelt en Het Zaans Toneelhuis (Theatermijn).

Drie uitvoeringen

De voorstellingen duren maximaal een half uur, met een ticket zijn alle voorstellingen te bezoeken.

 

Verschillende locaties in de gehele Zaanstreek

Voor de bereikbaarheid maken we drie clusters, ‘Cluster Noord’ met Wormer en Wormerveer, ‘Cluster Midden’ met Koog aan de Zaan en Zaandijk en ‘Cluster Zuid’ in Zaandam. Of je nu de hele Zaan door wil, of op één plek wil blijven, dat kan allemaal!
Wij raden aan om op de fiets te komen. Het is mogelijk, maar minder handig en op eigen kosten, om met de auto Tour de Zaan te bezoeken.
Voorafgaand aan Tour de Zaan delen wij een routekaart met alle optredens, exacte adressen en exacte tijden.

Belangrijk!

  • Voor de locaties worden de exacte tijden en locaties nog gedeeld via deze website. Wij zorgen voor een goede kaart zodat alles goed te vinden is.
  • Kom wel op tijd, want per locatie geldt: vol is vol. Is een locatie vol dan is het mogelijk om te wachten op  de volgende uitvoering of is het mogelijk een andere voorstelling in de directe omgeving te bezoeken.
Sluit Menu