Bezoekers van de theatraal-muzikale collagevoorstelling ‘Reizigers’ in Pakhuis De Vrede, kunnen vooraf bij restaurant Lab44 komen eten!  Het pand op het Hembrugterrein kijkt uit op de steiger waarvandaan de reis naar Pakhuis De Vrede begint.
Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober genieten bezoekers van de voorstelling op vertoon van hun tickets voor slechts € 15,- p.p. van een pizza naar keuze of een burger (vlees of vega), inclusief één drankje.
Reserveer nu je tafel door een e-mail te sturen aan: restaurant@lab-44.nl . Geef hierbij aan dat je gebruik wilt maken van het IFIKZ-Reizigers menu en hoe laat je klaar moet zijn i.v.m. vertrek naar de voorstelling. Je bent van harte welkom!

Waarom Lab 44?

Lab-44 ligt op het Hembrugterrein, tussen Amsterdam en Zaandam. Lange tijd viel dit gebied onder het Ministerie van Defensie en was het niet toegankelijk voor publiek. Nu wordt dit gebied ontwikkeld tot een ‘urban mixed zone’ van creativiteit, horeca en binnenkort ook wonen. Er staan bijna 100 monumentale panden en in één daarvan, het laboratorium uit 1918, zijn zij gevestigd.

Het oude lab is een van de meest markante panden op het Hembrugterrein. Werd op het terrein vooral wapentuig en munitie gemaakt, in het laboratorium werden deze zaken ontwikkeld en getest. Zo werden hier vanaf 1918, het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog, chemische wapens ontwikkeld, zoals het beruchte mosterdgas. Vanaf 1936 werd het gebouw gebruikt als metallurgie laboratorium en voor de keuring van munitie.

 

Lab-44 | Middenweg 44 | Zaandam | 020-237 4111 | www.lab-44.nl | info@lab-44.nl