Terug naar de begintijd van de cacao-industrie in de Zaanstreek met Het Geheim van de Gifmengers

“Het allerlekkerste wat je ooit hebt geproefd… Na zijn eerste slok sukkelaat is Hendrik verslaafd. Waar komt dat heerlijke cacaopoeder vandaan? Stiekem gaat hij aan boord van een schip dat hem naar Amsterdam brengt, op zoek naar het geheim van de chocolademaker. Maar hij is niet alleen… “

Op woensdagochtend 4 oktober aanstaande verschijnt ter gelegenheid van de IFIKZ Cacao-maand Het geheim van de gifmengers van Hans Kuyper. Een nostalgisch verhaal dat de lezer mee terugvoert naar de Zaanstreek in de 19e eeuw, tijdens het ontstaan van de cacao-industrie.

Het boek wordt tijdens een feestelijke presentatie overhandigd aan wethouder van cultuur van de gemeente Zaanstad Sanna Munnikendam en de leerlingen van groep zes van basisschool De Pionier. De presentatie is in De Knapzak, een voormalig raadhuis dichtbij de plek waar het verhaal zich voor het grootste gedeelte afspeelt: aan de Zaanoever, waar ooit de chocoladefabriek van Erve H. De Jong stond.  Wilt u deze presentatie bij wonen, stuur dan een mail aan info@ifikz.nl


*Hans Kuyper schreef al eerder een aantal titels die een sterke link hebben met zijn woonomgeving, de Zaanstreek. Tijdens de I-FIKZ Cacao-maand is hij ook verteller aan boord van de Zaansafari’s, de theatrale schemervaartocht langs de industriecultuur van de Zaanstreek.

Hans Kuyper | Het geheim van de gifmengers  8+ |  € 12,99 | ISBN 978 90 258 7380 6 Verschijnt: 4 oktober 2017                          www.leopold.nl