De Nacht van de Industriecultuur levert niet alleen mooie beelden op!

rubentimman_nachtvandeindustriecultuur_nowords.nlDe nacht van de industriecultuur op 22 oktober in Zaandam was een succes. Een unieke en nieuwe levendige combinatie van entertainment, debat en kunst. In een prachtig en professioneel vormgegeven ProjectFabriek op het Hembrugterrein stond de huidige en toekomstige industriecultuur breed in de spotlights. Met als thema transitie, binnen en buiten de Zaanse context.

Ga naar het beeldverslag

rubentimman_nowords_ifikzEinde van de avond kwamen de sprekers Eric Klarenbeek, productontwikkelaar en Leonie van den Beuken , Port of Amsterdam, tot de conclusie dat de krachtige identiteit van de Zaanstreek, binnen de metropoolregio Amsterdam, in een nieuwe vorm zal blijven voortbestaan. Met meer kleinschalige bedrijven en industrieën, gespecialiseerd op deelgebieden en nieuwe ontwikkelingen. Gericht op een lokale, nationale én internationale samenwerking zal de kenmerkende mix van werken en wonen behouden kunnen blijven.

byobhembrug_ifikz_nowordsVideokunst, performance, poëzie, fotografie en muziekoptredens omlijstten het debat. De avond ging de nacht in en eindigde met een imposant concert van Rajakymoes! Het samengaan van muziek, kunst en industriecultuur was hier goed voelbaar en geeft aan wat I-FIKZ met festival industriecultuur bedoelt. Er wordt nog steeds gereageerd en gepost met nieuw beeldmateriaal, hou daarom facebook.com/nachtvandeindustriecultuur in de gaten!

meneba door ruben timman ifikz

Vele voorbijgangers ontdekten de silos in gekleurd licht bij Meneba in Wormerveer. De markante silo’s van het bedrijf waren deze avond in kleur aangelicht. Duyvis en de naast gelegen molen De Ooievaar vormden een mooi duet in het lint van licht. Richting Zaandam waren Tate & Lyle en de bekende cacao-binnenschepen van Cargill opvallend uitgelicht.