Nieuw boekje over de Zaanstreek voor deelnemers van de Zaansafari

verbazingIn het kader van de Zaansafari’s verscheen eerder deze maand een nieuw boekje over de Zaanstreek onder de titel De Verbazing. Met liefdevolle pen beschrijft Hans Kuyper hierin het Zaanse landschap, terwijl ook het verleden en het karakter van de streek voorbij komen. Deelnemers aan elke Zaansafari krijgen na afloop het boekje cadeau ter herinnering aan hun avondlijke vaartocht over de Zaan. Aan boord vertelt Kuyper namelijk over de eigenheid van de Zaanstreek, en hoe industrie en cultuur al sinds tijden met elkaar vervlochten zijn. Vanaf september zal het boekje ook te koop zijn bij de betere Zaanse boekhandels.

De Verbazing is een bloemlezing van de Zaanse schrijver Hans Kuyper over ‘de veenstroom die geen rivier mag heten’ en over de Zaanse bescheidenheid of zelfs onwetendheid. De bloemlezing gaat verder in op het afwisselende panorama van de Zaanoevers, waar woonhuizen naast fabrieken staan, en op de houding van het nijvere volkje dat daar al eeuwen woont. Met De Verbazing geeft Hans Kuyper blijk van veel inzicht en een grote historische kennis van het gebied.

Het speciaal voor de Zaansafari’s samengestelde boekje van Kuyper is gedrukt en uitgeven door drukkerij Heijnis en Schipper uit Zaandijk. De prachtige vormgeving van ‘De Verbazing’, gebasseerd op een unieke foto van José Pietens, is eveneens verzorgd door dit Zaanse bedrijf. De Zaansafari’s varen tot eind oktober wekelijks op zaterdag met een avondvullend programma, waarin historie en cultuur elkaar op verrassende wijze afwisselen. De Zaansafari’s zijn een programmaonderdeel van I-FIKZ, het Zaanse Festival Industrie Cultuur. Voor meer info: www.zaansafari.nl

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Ed Pielkenrood, projectleider Communicatie van de Stichting Zaanse Industriecultuur.