Theatervoorstelling over de Zaanse Don Quichot

9 en 10 Oktober 2020

Dit jaar heeft IFIKZ wederom samen met Theatermijn een theatervoorstelling ontwikkeld die op een verrassend manier verhaalt over de industriële geschiedenis van de streek.

Waar vorig jaar de bijnamen van de zeven dorpskernen in de streek het onderwerp waren, is dat deze keer de industriële vooruitgang en de menselijke strijd daartegen.

Net als in het originele verhaal lopen heden en toekomst, realiteit en fantasie dwars door elkaar.  Het stuk is gesitueerd in de Zaanstreek ten tijde van de periode dat Don Quichot zijn avonturen beleefde. De techniek staat voor zijn fantasie, de toekomst. De ontmoetingen die hij heeft symboliseren de stappen die zijn gezet in de ontwikkeling van de industrie in Zaanstad, van molen tot fabriek naar volledige automatisering en verder. Het is een voorstelling waarin vooruitgang wordt gespiegeld door stil te staan bij het verleden. Het is tevens een ode aan de fantasie waarin we ons een toekomst kunnen voorspellen die realistischer is dan we durven denken.

De voorstelling zal plaatsvinden op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober in de avond. Exacte speeltijden worden later bekendgemaakt.