Buitenexpositie: Smaakmakers aan de Zaan

Op diverse locaties door de hele streek zijn er de gehele maand oktober foto’s van 2 bij 2 meter te zien.
Zij vormen samen de expositie “Smaakmakers aan de Zaan”. Lees hieronder het verhaal en gebruik de kaart om te zien waar je de mooie verhalen in woord en beeld kun beleven.

Als je door de Zaanstreek fietst van het Hembrugterrein naar Wormerveer kom je ze veelvuldig tegen: de fabriekspanden en fabrieksterreinen van de bedrijven die de Zaanstreek zo uniek maken. We zien vaak alleen de grote industrie, de bekende namen, die het landschap vormgeven. Maar daartussenin vindt ook heel veel bedrijvigheid plaats. 

Zeker de voedingsindustrie is daarin belangrijk. De Zaanstreek wordt al van oudsher de voorraadkast van Nederland (en zelfs Europa) genoemd. De bedrijven en de eigenaren die we voor deze streekexpositie hebben geportretteerd zijn hiervan het hedendaagse bewijs.

Deze expositie wil met de foto’s van de Zaanse fotograaf Mike Bink, voorzien van teksten van Sarah Vermoolen, inwoners van de Zaanstreek en daarbuiten de veelzijdigheid van de Zaanse voedingsindustrie laten zien. Ontmoet de ondernemers die vandaag de dag bijzondere producten produceren. Lees hun persoonlijke ondernemersverhalen en laat je verrassen door al die mooie producten die in de eigen streek gemaakt worden.

We zijn de volgende Zaanse bedrijven zeer erkentelijk voor hun deelname aan, en medefinanciering van, dit project:  Duyvis Wiener, AAK, Tate & Lyle, Cargill, Olam Cocoa, Koffiebranderij “Zuivere Koffie”, Ministry of spices business, de Tweekoppige Phoenix, Amsterdam oriental desserts, Wink Drinks “Wastea”, La Cordobesa, Breugem Bier, Mosterdmolen “De Huisman”, De Euforij Chocolade en Bakkerij Lex Brakenhoff.

foto film wedstrijd