Buiten-Expo: jongeren dromen groot bij de Zaan

IFIKZ komt ook dit jaar met een buitenexpositie die – verspreid over de hele streek van Wormer tot Zaanstad – te zien is van 19 oktober tot en met 1 november 2023. In herkenbare IFIKZ-stijl worden 10 trotters (verplaatsbare reclamezuilen van circa 2,5 meter hoog) geplaatst.

Dit jaar komen bij de Buiten-Expo jongeren aan het “woord”. Studenten van het Regio College in Zaandam krijgen in september een foto-workshop ‘Streets of the World’: fotograferen met smartphone van de bekende fotograaf Jeroen Swols. De studenten geven met foto’s vorm aan de opdracht om in de eigen omgeving van Zaanstad het thema Groots Dromen te verbeelden. De onderliggende vraag is  “Wat inspireert mij als student, als jongere aan de Zaanse Industrie?” Ongeveer 50 jongeren doen aan deze foto-workshop mee.

Uit de gemaakte foto’s stelt IFIKZ een selectie van 10 foto’s samen voor de Buiten-Expo van het IFIKZ-festival. Deze tien geselecteerde foto’s presenteren we op grote trotters in de Zaanstreek. Aan de ene kant van het bord zien we de foto zelf, aan de andere kant lezen we een korte toelichting van de student op de gemaakte foto. Zo maken we van de buitenexpositie een positief statement over hoe Zaanse jongeren nog steeds groots durven te dromen, net als hun voorouders die aan de wieg stonden van de Zaanse Industrie

Wanneer en waar?

Vrijdag 20 oktober tot en met woensdag 1 november

Route buitenexpo

1. Dyen Stoop

2. Coen Leguijt

3. Efe Ozalp

4. Afir Kassem

5. Leon van Koningsveld

6. Eelco Aartsen

7. Stan Baltus

8. Remco Buijs

9. Delfinyo Babel

10. Mo Mahir Ali

logo regiocollege