Buiten-Expo: jongeren dromen groot bij de Zaan

IFIKZ komt ook dit jaar met een buitenexpositie die – verspreid over de hele streek van Wormer tot Zaanstad – te zien is van 19 oktober tot en met 1 november 2023. In herkenbare IFIKZ-stijl worden 10 trotters (verplaatsbare reclamezuilen van circa 2,5 meter hoog) geplaatst.

Dit jaar komen bij de Buiten-Expo jongeren aan het “woord”. Studenten van het Regio College in Zaandam krijgen in september een foto-workshop ‘Streets of the World’: fotograferen met smartphone van de bekende fotograaf Jeroen Swols. De studenten geven met foto’s vorm aan de opdracht om in de eigen omgeving van Zaanstad het thema Groots Dromen te verbeelden. De onderliggende vraag is  “Wat inspireert mij als student, als jongere aan de Zaanse Industrie?” Ongeveer 50 jongeren doen aan deze foto-workshop mee.

Uit de gemaakte foto’s stelt IFIKZ een selectie van 10 foto’s samen voor de Buiten-Expo van het IFIKZ-festival. Deze tien geselecteerde foto’s presenteren we op grote trotters in de Zaanstreek. Aan de ene kant van het bord zien we de foto zelf, aan de andere kant lezen we een korte toelichting van de student op de gemaakte foto. Zo maken we van de buitenexpositie een positief statement over hoe Zaanse jongeren nog steeds groots durven te dromen, net als hun voorouders die aan de wieg stonden van de Zaanse Industrie

Buitenexpo
WANNEER

vrijdag 20  oktober tot en met woensdag 1 november

 

WAAR
nr locatie adres plaats
1 Hemkade/Pont Zaandam Hemkade Zaandam
2 Lab 44 / Hembrugterrein Middenweg 44 Zaandam
3 Zaantheater Nicolaasstraat Zaandam
4 Wilhelminaburg Wilhelminastraat Zaandam
5 Verrassing aan de Zaan Westzijde 82 Zaandam
6 Guisweg Bredenhofstraat Zaandam
7 Zaanse Schans Leeghwaterweg/Julianabrug Zaandam
8 Kerkplein Verzetstraat Koog aan de Zaan
9 Zaanbocht Zaanweg Wormerveer
10 Marktplein Krommenierweg Wormerveer
logo regiocollege