I-FIKZ laat in september en oktober de Zaanse industriecultuur stralen met een reeks spannende evenementen. De kaartverkoop is nu gestart.  

Van zeildoek tot schepen, van cacao tot levertraan, van munitie tot tabak: allemaal made in Zaanstreek. En nog altijd blinkt de Zaanstreek uit in veelzijdigheid. Dat is terug te zien in het programma van I-FIKZ. Voor de volgende onderdelen is de kaartverkoop gestart:

Zaansafari: Schemervaartocht over de Zaan
Alle zintuigen worden aangesproken tijdens een 2,5 uur durende Zaansafari stappen deelnemers in een andere wereld. Een theatrale ervaring op het water met als belangrijkste ingrediënten verhalen, muziek en spectaculair verlicht industrieel erfgoed.

Expeditie Industrie: backstage bij de maakindustrie
Tijdens een Expeditie Industrie gaan deuren open die normaal gesproken gesloten blijven. Deelnemers doen per fiets bijzondere plekken aan en komen meer te weten over de roots van de Zaanse bedrijvigheid én krijgen zij een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de hedendaagse Zaanse maakindustrie. Er zijn twee thema’s: Zeil en Papier.

Cacaomaand: streelt de smaakpapillen en voedt de geest
Oktober is cacaomaand, met tal van verdiepende én smakelijke activiteiten. Voor onder meer een High Chocolate zijn vanaf nu kaarten verkrijgbaar. Een deel van de activiteiten is gratis toegankelijk, zoals de Cacaomarkt op 7 oktober.

Reizigers: theateravontuur in Pakhuis de Vrede
Een boottocht is de start van het muzikale theateravontuur in Pakhuis de Vrede. Het gebouw is dit jaar precies honderd jaar oud, en dat inspireerde Zaanse theatermakers tot een voorstelling met als thema ‘Reizigers’. Binnenkort meer nieuws over deze unieke tocht naar voormalige stoommeelfabriek de Vrede.

Meer informatie
Dit is slechts een deel van het uitgebreide programma. Meer events op agenda en kaartverkoop: www.ifikz.nl/tickets

 

 

 

Over I-FIKZ